Βρασνά: Απειλές σε ξενοδόχους για να μην φιλοξενήσουν μετανάστες

Βρασνά: Απειλές σε ξενοδόχους για να μην φιλοξενήσουν μετανάστες

Για απειλές κατά ξενοδόχων και ψευδείς πληροφορίες περί δήθεν πράξεων βίας από πρόσφυγες και μετανάστες κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ξενοδόχων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας πως «μας απειλούν ανοιχτά ότι θα μας κάψουν τα σπίτια αν φιλοξενήσουμε μετανάστες στα καταλύματά μας».

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Ζαχόπουλος πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών καταλυμάτων «Ξένιος Ζευς Παραλίας Βρασνών», μιλώντας στο iefimerida.gr ανέφερε ότι αρκετοί ξενοδόχοι στην περιοχή δέχονται σοβαρές απειλές. «Τις προάλλες, αφότου τάχθηκα υπέρ της φιλοξενίας μεταναστών, μου έσπασαν και τα κάγκελα σε μια οικοδομή που ετοιμάζω στα Βρασνά» σημείωσε.

Όπως ανέφερε, «είναι μια ομάδα που ξεσηκώνει τους υπόλοιπους. Βρίζουν, έρχονται με πέτρες, κι εμείς κάνουμε όσο μπορούμε υπομονή. Τελικά πέρασε το δικό τους. Εμείς δεν είπαμε να μη διαμαρτυρηθούν, όμως είναι άλλο πράγμα η διαμαρτυρία και άλλο τα μπλόκα». «Έπρεπε η αστυνομία να είχε βοηθήσει περισσότερο», πρόσθεσε ο κ. Ζαχόπουλος.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων ανέφερε επίσης ότι η παρουσία μεταναστών και προσφύγων δεν επηρεάζει τον τουρισμό στην περιοχή. «Την πρώτη χρονιά που φιλοξενήσαμε μετανάστες είχαμε το καλοκαίρι 20% με 25% αύξηση στις αφίξεις. Δεν επηρεάζουν καθόλου τη σεζόν του καλοκαιριού. Αντιθέτως, τον χειμώνα, όταν μένουν εδώ 50 μόνιμοι κάτοικοι είναι ανάσα για την τοπική κοινωνία των Βρασνών».

Επιπλέον, ο κ. Ζαχόπουλος ανέφερε στο iefimerida.gr πως οι πληροφορίες που επικαλούνται ορισμένοι από τα Βρασνά, για αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας λόγω προσφύγων και μεταναστών, δεν ευσταθούν. 

«Δεν έχουν πειράξει ούτε έναν άνθρωπο εδώ οι μετανάστες. Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς για να δημιουργούν κλίμα», επισήμανε.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη ομάδα κατοίκων στα Βρασνά έστησε μπλόκα στο χωριό, ώστε να μην προσεγγίσουν την περιοχή λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες από νησιά και άλλες δομές, δημιουργώντας ένταση και αποτρέποντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό.