Βουλή: Τροπολογία για τη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Τροπολογία για τη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση ο λόγος που επικαλείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να πάρει στα χέρια του τις συζητήσεις των λοιμωξιολόγων είναι διότι μια τέτοια κίνηση θα «συμβάλει στη διαυγή αποτύπωση της ανεξαρτησίας του επιστημονικού φορέα καθώς και στη βελτίωση του κοινοβουλευτικού έργου των κομμάτων».

Επίσης σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει μεγαλύτερη δημοσιότητα και διάχυση στο κοινό των πορισμάτων, της επιστημονικής τεκμηρίωσης και των απόψεων των επιστημόνων. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου επιθυμεί τα πρακτικά να γίνονται γνωστά το αργότερο πέντε ημέρες μετά την εκάστοτε συνεδρίαση στον διαδικτυακό τόπου του Υπουργείου Υγείας!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ο πρώην Πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τις ευθύνες πρέπει να τις αναλαμβάνει η κυβέρνηση και να μην εκθέτει την επιστημονική κοινότητα σε μία στιγμή που η κοινωνία πρέπει να εμπιστευτεί την επιστήμη. Θα καταθέσουμε τροπολογία ώστε να είναι υποχρεωτική η δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεών της επιτροπής».