Bloomberg: Ο Τραμπ δεν έχει καταλήξει στα αντίποινα για τη Συρία

Bloomberg: Ο Τραμπ δεν έχει καταλήξει στα αντίποινα για τη Συρία

Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να εξαπολύει απειλητικά tweet κατά της Συρίας και της Ρωσίας, ωστόσο ο Ντ. Τραμπ φαίνεται να «ζυγίζει» ακόμη τις επιλογές του για στρατιωτική δράση στη Συρία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Blοomberg.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ του Bloomberg, δύο αξιωματούχοι που έχουν γνώση του θέματος, αποκάλυψαν ότι παρά τα απειλητικά τιτιβίσματα ο Ντ. Τραμπ δεν θα επιτεθεί απόψε στη Δαμασκό ενώ δεν έχει καν καταλήξει στο σχέδιο με το οποίο θα προβεί σε αντίποινα κατά του καθεστώτος Άσαντ για τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μια ενδεχόμενη επίθεση που θα πλήξει ρωσικούς στόχους στη Συρία – έστω και χωρίς πρόθεση – μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση η οποία θα σύρει τις ΗΠΑ βαθύτερα σε μια σύγκρουση τη οποία ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να αποφύγει.

Σύμφωνα με τo Bloomberg η Ρωσία έχει ενισχύσει τις αντιαεροπορικές της δυνατότητες στη Συρία, αναπτύσσοντας συστοιχίες πυραύλων S-400 μετά το περυσινό πλήγμα σε αεροπορική βάση των συριακών δυνάμεων.

Φωτογραφία: APImages