Αυγενάκης: Δεν συμφωνώ με το όριο των θεατών στα γήπεδα – Οφείλουμε να ενισχύσουμε τη γενική προσπάθεια

Αυγενάκης: Δεν συμφωνώ με το όριο των θεατών στα γήπεδα – Οφείλουμε να ενισχύσουμε τη γενική προσπάθεια

Την αντίθεσή του με το όριο των θεατών στα γήπεδα, με πληρότητα 10%, στο πλαίσιο των μέτρων που εξαγγέλθηκαν για τον περιορισμό της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89.8. Χαρακτήρισε την απόφαση ως ανεφάρμοστη, καθώς διερωτήθη πώς θα γίνεται η επιλογή 1.000 θεατών, από τις χιλιάδες που έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας για τις μεγάλες ομάδες.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν, ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν τους κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν».

Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει ότι προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης, της Επιτροπής και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, «όπως εγώ του αθλητισμού», όπως είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους».