Ayatollah Khomeini: O Trump δείχνει το «πραγματικό πρόσωπο» της διεφθαρμένης Αμερικανικής εξουσίας

Ayatollah Khomeini: O Trump δείχνει το «πραγματικό πρόσωπο» της διεφθαρμένης Αμερικανικής εξουσίας

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Khomeini απέρριψε την Τρίτη, τις προειδοποιήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump προς την Τεχεράνη, αναφορικά με την παύση των πυραυλικών δοκιμών, ισχυριζόμενος ότι ο Trump δείχνει το «πραγματικό πρόσωπο» της διεφθαρμένης Αμερικής, σύμφωνα με το Reuters.


Στη πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Donald Trump, ο ανώτατος ηγέτης κάλεσε τους Ιρανούς να απαντήσουν στις «απειλές» του αμερικανού προέδρου την Παρασκευή, ημέρα της επετείου της Ιρανικής Επανάστασης του 1979.


«Είμαστε ευγνώμονες που μας διευκόλυνε, καθώς έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της Αμερικής». είπε σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, σε συνάντηση που είχε με στρατιωτικούς ηγέτες στην Τεχεράνη, και προσέθεσε:


«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και μετά επιβεβαίωσε αυτό που εμείς υποστηρίζουμε εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, για την πολιτική, οικονομική, ηθική και κοινωνική διαφθορά στο αμερικανικό σύστημα εξουσίας».


«Κανένας εχθρός δεν μπορεί να παραλύσει το ιρανικό έθνος» συνέχισε ο Khomeini.


«Ο Trump λέει ότι πρέπει να με φοβάστε. Όχι! Ο ιρανικός λαός θα απαντήσει στα λόγια του στις 10 Φεβρουαρίου (επέτειος της Επανάστασης) και θα δείξει την στάση του απέναντι σε τέτοιες απειλές».

 


Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani, είχε αναφερθεί στην αμφισβήτηση της πυρηνικής συμφωνίας των δύο χωρών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την οποία χαρακτήρισε αμοιβαίως επωφελή («win-win») σημειώνοντας ότι η συμφωνία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη περιοχή.


«Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, διαβάζει μέρος της πυρηνικής συμφωνίας και δεν μπορεί να την αποδεχτεί. Λέει ότι είναι η χειρότερη συμφωνία που έγινε ποτέ», είπε ο Rouhani σε διάγγελμα του στην κρατική τηλεόραση


«Αυτή είναι μια αμοιβαίως επωφελής συμφωνία. Όλοι ευνοούνται από αυτήν (...) Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τα πυρηνικά θα μπορούσαν να είναι παράδειγμα για άλλες συνομιλίες , ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα και ασφάλεια στη περιοχή».

Διαβάστε Περισσότερα