Ασυμπτωματικοί ασθενείς εντοπίστηκαν σε «Αλεξάνδρα» και ΑΧΕΠΑ
Κορονοϊός

Ασυμπτωματικοί ασθενείς εντοπίστηκαν σε «Αλεξάνδρα» και ΑΧΕΠΑ

Προβληματισμός επικρατεί για την επόμενη ημέρα στα νοσοκομεία τα οποία επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα, αφού σε «Αλεξάνδρα» και ΑΧΕΠΑ προσήλθαν για νοσηλεία ασθενείς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι ήταν ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα την Κυριακή, στο «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα προσήλθε ασθενής μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, ο οποίος κρίθηκε ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Το εν λόγω άτομο δεν είχε συμπτώματα κορονοϊού, ωστόσο υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ, από το οποίο προέκυψε πως ήταν θετικός στον ιό.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε ένα 24ωρο αργότερα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε καραντίνα 7 νοσηλευτές και 6 γιατροί.

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όταν διαπιστώθηκε ότι νοσηλεύονταν δύο ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορονοϊό.

Αμέσως, απολυμάνθηκε ο χώρος του νοσοκομείου, ενώ περίπου 40 υγειονομικοί υπαλλήλοι, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό

Οι ασυμπτωματικούς ασθενείςήταν μια 70χρονη και ένας 81χρονος. Συγκεκριμένα, η γυναίκα δεν είχε καθόλου συμπτώματα και βρέθηκε θετική στον ιό όταν της έγινε τεστ προτού υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο άνδρας παρουσίαζε ελαφρά συμπτώματα, τα οποία δεν παρέπεμπαν απαραίτητα σε κορονοϊό. Υποβλήθηκε σε δύο τεστ, με το πρώτο να βγαίνει αρνητικό και το δεύτερο θετικό.