Αρκαδία: Μάχη με τις φλόγες - Νέα πυρκαγιά στο χωριό Ίσαρη

Αρκαδία: Μάχη με τις φλόγες - Νέα πυρκαγιά στο χωριό Ίσαρη

Νέο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αρκαδία, στα όρια με Μεσσηνία, απειλώντας οικισμούς, ενώ μαίνεται σε κοντινή απόσταση από τα χωριά Δεσύλλα, Φίλια, Δασοχώρι και Ίσαρη, με τους πυροσβέστες να δίνουν δύσκολη μάχη, καθώς η πυρκαγιά έχει πλατειάσει παρουσιάζοντας πολλές μη προσεγγίσιμες εστίες σε δάσος.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, η κατάσταση όσο περνά η ώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς χάνεται ο έλεγχος και το πύρινο μέτωπο έχει πλατειάσει παρουσιάζοντας πολλές μη προσεγγίσιμες εστίες σε δάσος. Ο δήμαρχος είπε ότι απειλούνται πολλοί οικισμοί και εκκενώθηκαν περιοχές.

Στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ο δήμαρχος Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος έκανε λόγο για χαοτική κατάσταση από τις φωτιές που πλήττουν την περιοχή 3 ημέρες.  Ανέφερε μιλώντας ότι πριν από λίγο η φωτιά έφτασε στον οικισμό του Ίσαρη επετράπη η καταστροφή λόγω των ανέμων που άλλαξαν κατεύθυνση. Ωστόσο η αλλαγή της φοράς του άνεμου πυροδοτεί συνεχώς νέες εστίες.  Συνολικά έχουν εκκενωθεί 10 χωριά, ενώ απειλείται το Λυκαίο Όρος  

Πολλά τα προβλήματα στη Γορτυνία και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την δημοτική ενότητα Τροπαίων είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τις εστίες που βρίσκονται σε δύσβατα σημεία, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατοί και αλλάζουν συνέχεια, η φωτιά έχει μπει στο πυκνό δάσος ανάμεσα στο χωριό Χρούσα και στο Μεσαμπέλι.

Προσπάθειες ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα - Παραδείσια του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, που παραμένει εκτός κυκλοφορίας από το μεσημέρι της Παρασκευής.