Από τις 19:08 της Δευτέρας είχε ενημερώσει το λιμενικό για σορούς στο Μάτι

Από τις 19:08 της Δευτέρας είχε ενημερώσει το λιμενικό για σορούς στο Μάτι

Από το απόγευμα της Δευτέρας είχε ενημερώσει το Λιμενικό για σορούς που είχαν εντοπιστεί έξω από το λιμάνι της Ραφήνας και το Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι μετά τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, κάνοντας λόγο σε σήμα του για «συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων».

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος από το ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, το σήμα δόθηκε στις 19:08 της Δευτέρας, δηλαδή αρκετές ώρες πριν την έναρξη της σύσκεψης στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας έως και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Από το ίδιο «ημερολόγιο» αποκαλύπτεται ότι στις 22:30, …είδαν ή άκουσαν για τις σορούς των θυμάτων ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης και ο Β' υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης. Στο σήμα-ημερολόγιο του Λιμεναρχείου Ραφήνας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Περί 22:30, προσέλευση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ΥΝΑΝΠ (κ.κ. υφυπουργού, κ.κ. ΓΓΛΛΠ, κ.κ. Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, κ.κ. Β' Υ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ)».

Φωτογραφία: Ιntime