Από 27 Ιουλίου η εφαρμογή για την ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Από 27 Ιουλίου η εφαρμογή για την ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Από τις 27 Ιουλίου θα βρίσκεται σε λειτουργία η νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν σε ψηφιακή μορφή στο κινητό τηλέφωνό τους το δίπλωμα οδήγησης τους και την ψηφιακή τους ταυτότητα. Αυτό γνωστοποίησε ο  ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Μιλώντας στον Ant1 ο  γενικός γραμματέας επιβεβαίωσε την προαναγγελία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη ότι από τον Ιούλιο θα είναι διαθέσιμα στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, τα διπλώματα οδήγησης και οι ταυτότητες, σε μια πρώτη εκδοχή τους.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε «ήδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του».

«Η ταυτοποίηση, η ταυτότητά μας ουσιαστικά, θα πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει ήδη για τα πιο πολλά, ακόμα και για τη μεταφορά χρημάτων. Και συμβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι συνέβαινε στην κατάσταση που προσπαθούμε σήμερα να υπερβούμε, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί», επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί και με το διαβατήριο.