Απ. Τζιτζικώστας: Πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας τις παλιές νοοτροπίες

Απ. Τζιτζικώστας: Πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας τις παλιές νοοτροπίες

«Η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα. Τα τελευταία χρόνια όλο συρρικνώνεται. Η ΝΔ δεν καταφέρνει να μιλήσει στην κοινωνία» δήλωσε ο Απ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στην κριτική ότι εάν εκλεγεί δεν θα μπορεί να παραστεί στη Βουλή διερωτήθηκε: «δεν έχουμε χάσει καμία μάχη στη Βουλή;''Αρα σήμερα θα έχει πρόβλημα η ΝΔ αν έχει εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό;».

Ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία της ΝΔ, υποστήριξε ότι η παράταξη «κλείστηκε στον εαυτό της, έγινε ένα κόμμα των λίγων κι άφησε απ'' έξω όλα τα στελέχη που ήταν κοντά στην κοινωνία. Έγιναν αποκλεισμοί τα τελευταία χρόνια όλων των υγιών στελεχών, τα οποία ποτέ δεν τα ακούσαμε. Πηγαίναμε στα στελέχη μας, μόνο όταν τους θέλαμε για ψήφους». 

Αναφορικά με την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, απάντησε: «πρέπει να μιλάμε από τους πολίτες που είναι από δεξιά, μέχρι κεντροδεξιά. Εγώ ανήκω στην κεντροδεξιά. Δέχομαι τη στήριξη στελεχών από όλα τα πεδία».

«Ενοχλώ τους βολεμένους, τους λίγους» υποστήριξε για να προσθέσει ότι «έχει φάει πολύ λάσπη τον τελευταίο καιρό».

Ανέφερε πως η είναι η δεύτερη φορά που τον πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως είπε έχει ήδη διαλέξει υποψήφιο αντίπαλο, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Από τα Μέσα που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθημερινά με χτυπάνε. Είναι λογικό να θέλουν έναν προσωρινό πρόεδρο, που να κρατάει σε χαμηλά ποσοστά την παράταξη» είπε και ξεκαθάρισε ότι «ο κ.Μεϊμαράκης δεν θέλει να κρατήσει μικρή την παράταξη, όμως δεν μπορεί να κάνει το άλμα που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία».

«Ποτέ δεν υποστήριξα ή έκλεισα το μάτι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε απαντώντας σε βολές που έχει δεχτεί. «Στόχος μου είναι ο κ.Τσίπρας» τόνισε, λέγοντας: «εγώ μπορώ να κερδίσω τον κ.Τσίπρα».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «την Κυριακή θα έχει μεγάλη συμμετοχή», ωστόσο είπε ότι κάποιον τον βολεύει να υπάρχει μικρή συμμετοχή, κατονομάζοντας τον Ε.Μεϊμαράκη.

Και κατέληξε: «Πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας τις παλιές νοοτροπίες. Εγώ θα αξιοποιήσω τα παλιά στελέχη. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι ενωμένη και όσο δυνατή δεν ήταν ποτέ, την επόμενη μέρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ