AP για «Φιλελεύθερο»: Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι μετά από τη μήνυση υπουργού

AP για «Φιλελεύθερο»: Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι μετά από τη μήνυση υπουργού

Στην υπόθεση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρεται με νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Associated Press, σημειώνοντας πως οι δημοσιογράφοι που πέρασαν από τη διαδικασία του αυτόφωρου μετά από μήνυση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αφέθηκαν ελεύθεροι την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Associated Press «οι δημοσιογράφοι κρατήθηκαν κατόπιν καταγγελίας του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, του οποίου το υπουργείο χειρίζεται τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. Το άρθρο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή φέρεται ότι ορισμένοι από τους αποδέκτες της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. ήταν επιχειρηματίες συνδεδεμένοι με τον Καμένο».

«Δεν υποστηρίζουμε απλώς το ρεπορτάζ μας, αλλά θα συνεχίσουμε περαιτέρω», δήλωσε στο Associated Press, ο Παναγιώτης Λάμψιας, διευθυντής της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και συμπλήρωσε πως «πλέον θα ασχοληθούν και άλλες εφημερίδες με την έρευνα».

«Είναι μια μάχη για την ελεύθερη έκφραση», ανέφερε ο εκδότης του “Φιλελεύθερου”, Θανάσης Μαυρίδης. «Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Καμμένο, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί. Και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση», δήλωσε.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης σημείωσε πως «πριν από δύο εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μέσα στα γραφεία μας. Τώρα συνέλαβαν για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν δηλαδή το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά". Να τους χαιρόμαστε».

Τέλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Εισαγγελέας ζήτησε τη διερεύνηση των όσων αναφέρονται στα σχετικά ρεπορτάζ της εφημερίδας.