Άντζελα Γκερέκου: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο πολιτιστικού τουρισμού

Άντζελα Γκερέκου: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο πολιτιστικού τουρισμού

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο πολιτιστικού τουρισμού εξέφρασε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, κατά τη διάρκεια του Digital Beach Summit, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μονολίθι Πρέβεζας. Η Άντζελα Γκερέκου στήριξε την άποψή της αναφερόμενη στην «εξαιρετική, τουριστική σεζόν που διανύει η χώρα», τονίζοντας τη σημασία που θα έχει η «ποσότητα που διαθέτει η χώρα να ανταποκριθεί στην ποιότητα». Άλλωστε, στόχος του ΕΟΤ, όπως είπε, είναι να αναδειχθούν οι περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές τουριστικά. 

Το πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης»

Το πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» θα βοηθήσει στην ανάπτυξη πολλών περιοχών μέσω νέων πολεοδομικών σχεδίων και αλλαγών στην πολεοδομική πολιτική, και θα λύσει προβλήματα περιβάλλοντος, τη μη ορθολογική οργάνωση του χώρου και της άναρχης δόμησης. Αυτά τόνισε ο γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, για το «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Μπακογιάννη, ήδη έχουν ξεκινήσει 145 μελέτες και δύο από τους τέσσερις άξονες ενώ, μέχρι το τέλος του 2023 θα έχει συμβασιοποιηθεί το 100% των μελετών.

Ποιοι συμμετείχαν στη συζήτηση

Στη συζήτηση του Digital Beach Summit συμμετείχαν ο κ. Μιχάλης Δρίτσας από την ELEVATEGREECE, ο Δρ. Ιωάννης Παππάς Διευθυντής Μεσογείου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού και ο Δημήτρης Γιοβάνος Εκπρόσωπος Τοπικού Βιώσιμου Τουρισμού. Τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπέσκος.