Αντιρρήσεις από τον εισαγγελέα για τη νέα τετραήμερη άδεια του Δ. Κουφοντίνα

Αντιρρήσεις από τον εισαγγελέα για τη νέα τετραήμερη άδεια του Δ. Κουφοντίνα

Για πρώτη φορά, από τότε που άρχισαν να χορηγούνται άδειες στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο αρμόδιος εισαγγελέας εξέφρασε αντιρρήσεις με αποτέλεσμα ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες τρομοκράτης να απευθυνθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου για να συζητηθεί το αίτημά του. Η άδεια με ισχύ από τις 28 Φεβρουαρίου είχε εγκριθεί από το σωφρονιστικό κατάστημα της Κασσαβετείας και ήταν ο αρμόδιος για την εν λόγω φυλακή εισαγγελέας που την σταμάτησε.

Το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ήταν αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά, ο ίδιος δε συνοδευόταν από έξι αστυνομικούς και η είσοδός του στο κτίριο έγινε από την πίσω πόρτα της οδού Παύλου Μελά.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστικό Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών αποτελείται από δύο πρωτοδίκες, προεδρεύει πρόεδρος Πρωτοδικών, ενώ συμμετέχει και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου θα μελετήσει την υπόθεση, αλλά η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, δικηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν δυο μέρες συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής Βόλου, η αίτηση για τη χορήγηση της 7ης τακτικής άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφισε όμως ο αρμόδιος για την εν λόγω φυλακή εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός αρνήθηκε την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα, ενώ στην προσφυγή που άσκησε στο δικαστικό συμβούλιο, αναφέρεται εκτενώς στη βαρύτατη εγκληματική του δράση, αλλά και στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπήρξε αμετανόητος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κλήθηκε σήμερα να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων γύρω από «τις ιδέες και τη δράση του», σύμφωνα με την Ιωάννα Κούρτοβικ.

Παράλληλα, η δικηγόρος στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι την προηγούμενη Πέμπτη, «ενόψει της ψήφισης της διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων».

Φωτογραφία: thessaliatv.gr.