Αντιδράσεις για το σχόλιο της «Αυγής» για τους νεκρούς από κορονοϊό

Αντιδράσεις για το σχόλιο της «Αυγής» για τους νεκρούς από κορονοϊό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άστοχο σχόλιο, που συνόδευσε θέμα το οποίο ανήρτησε η ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» στο Twitter, με τη ΝΔ να τονίζει σε ανακοίνωσή της πως «δεν σέβονται ούτε τον πόνο των ανθρώπων μπροστά στον θάνατο».

Συγκεκριμένα, η είδηση για τους νέους τάφους που ανοίγουν στις Σέρρες, για να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούν οι θάνατοι λόγω Covid, συνοδευόταν από το σχόλιο «Ίσως χρειαστούν κι άλλοι».



Μετά τις αντιδράσεις, η εφημερίδα «κατέβασε» το θέμα και επιχείρησε να απολογηθεί, λέγοντας: «Ζητούμε συγγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό, καθώς νωρίτερα ανεβάσαμε (λόγω κεκτημένης ταχύτητας) ένα tweet με μια φράση, που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία».


ΝΔ: Δεν σέβονται ούτε τον πόνο των ανθρώπων μπροστά στον θάνατο

Ανακοίνωση για το θέμα, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «σήμερα η Αυγή ξεπέρασε τον εαυτό της. Σε αθλιότητα. Δεν σέβονται ούτε την αγωνία των ανθρώπων, ούτε τον πόνο τους μπροστά στον ίδιο τον θάνατο».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «σαν πολιτικές ύαινες περιμένουν θύματα μήπως και τραφούν πολιτικά. Η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη, η Ιστορία θα τους καταγράψει στις μαύρες σελίδες της».

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν υπάρχουν λόγια...

Σχόλιο ανέβασε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε πως «δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις ανατριχιαστικές αναρτήσεις της επίσημης εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως έγραψε ο κ. Καραμανλής στην ανάρτησή του: «Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες αγωνιούν, ιδίως η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται, συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη της ζωής τους στα νοσοκομεία και χιλιάδες άνθρωποι δίνουν καθημερινό αγώνα να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, κάποιοι μοιάζουν να πανηγυρίζουν έχοντας βάλει τα πολιτικά τους ρέστα στην πανδημία. Η πολιτική κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια.

ΥΓ: Αυτό για το Μπέργκαμο τους αρέσει και το καμαρώνουν ακόμα, εκείνο για τις Σέρρες είπαν ότι το ανέβασαν από «κεκτημένη ταχύτητα» και το κατέβασαν. Δηλαδή τι εννοούν, δεν πειράζει να τα λένε αυτά μεταξύ τους, απλώς δεν έπρεπε να τα πουν δημοσίως;».