Άνοιξαν τα θέατρα - Διευκρινίσεις για την λειτουργία των γυμναστηρίων

Άνοιξαν τα θέατρα - Διευκρινίσεις για την λειτουργία των γυμναστηρίων

Πρεμιέρα έκαναν χθες τα υπαίθρια θέατρα υποδεχόμενα τους πρώτους θεατές έπειτα από την πολύμηνη διακοπή της λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα μέτρα που ισχύουν για τις θεατρικές παραστάσεις τηρήθηκαν σε απόλυτο βαθμό δημιουργώντας αισιοδοξία στους ανθρώπους του κλάδου πως η επιστροφή στην ομαλότητα έχει ήδη ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων θεατών, ενώ η πληρότητα των θέσεων φτάνει στο 50%. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας, ενώ προβλέπεται και η ύπαρξη αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των θεατών.

Ανοίγουν από αύριο τα γυμναστήρια- Νέες διευκρινίσεις για τη χρήση μάσκας

Με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες επαναλειτουργούν από αύριο Δευτέρα 31/5 τα γυμναστήρια σε ολόκληρη τη χώρα. 

Οι αθλούμενοι πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το επιτρεπόμενο όριο ατόμων να διαμορφώνεται στο 1 πελάτης ανά 10 τετραγωνικά.

Παράλληλα, οι αρχές διευκρινίζουν πως οι αθλούμενοι αν το επιθυμούν θα μπορούν κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης να μη φορούν μάσκα, με τα όργανα γυμναστικής να είναι σε απόσταση 3 μέτρων.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση των γυμναστηρίων

Παράλληλα, «ανοίγει» αύριο και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για την ένταξη τους στη δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων».

Η προκήρυξη

Σύμφωνα με την προκήρυξη, επιλέξιμες είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν τους εξής ΚΑΔ:

– 93.13.10.01: Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ)

– 93.13.10.02: Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής

– 93.11.10.04: Υπηρεσίες πίστας καρτ

– 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου

Οι επιχειρήσεις των συγκεκριμένων κλάδων θα πρέπει να έχουν αδειοδοτημένη επαγγελματική έδρα (σε διακριτό της οικίας τους χώρο) και να λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ.

Διαβάστε ακόμα:

Τα ανοιχτά θέατρα υποδέχονται το κοινό τους