Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη - Κλειστό στην Κοζάνη
Επιτροπή λοιμωξιολόγων

Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη - Κλειστό στην Κοζάνη

Άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αχαΐα και στη Θεσσαλονίκη (με τη μέθοδο του click away στη δεύτερη), εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η επιτροπή εισηγείται να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στην Κοζάνη.

Ενώ ούτε την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα.

Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν επεκτείνονται και τις καθημερινές, αλλά εξακολουθούν να επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα με αποστολή SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.

Πάντως, μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε τονίσει ότι «δική μας επιθυμία στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν τα καταστήματα και σε αυτές τις περιοχές αλλά δεν πρόκειται να κινηθούμε αυτόνομα, θα περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο Star έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο για διαδημοτικές μετακινήσεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές», υπογράμμισε.

Όσον αφορά για το τι θα ισχύσει για το Πάσχα, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι συγκεκριμένο.

«Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη, έστω και αν αυτό μπορεί να ακούγεται δυσάρεστο στους συμπολίτες μας οι οποίοι μας ακούν. Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να υποκαταστήσω τον ρόλο των ειδικών. Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα. Δεν είμαι σε θέση να σας πω εάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.