Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 12-15 τον Αύγουστο - Οι νέοι να κάνουν έστω μία δόση πριν πάνε διακοπές
Βασίλης Κικίλιας

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 12-15 τον Αύγουστο - Οι νέοι να κάνουν έστω μία δόση πριν πάνε διακοπές

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών τον Αύγουστο, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου και οι γονείς θα αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους, διευκρίνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στους εφήβους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, ο Β. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι σε σύνολο 300.000 έχουν προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού προσθέτοντας ότι «πηγαίνοντας προς την έναρξη της σχολικής περιόδου θα αυξηθεί και άλλο αυτός ο αριθμός». 

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Δέλτα, επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε.  

Έκκληση προς νέους και άτομα άνω των 55
 

Παράλληλα, ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στους 55 και άνω να εμβολιαστούν τονίζοντας πως εκείνοι κινδυνεύουν περισσότερο, ενώ κάλεσε και τους νέους να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές.

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό δεν αρκεί. «Να πάνε να εμβολιαστούν και τώρα το καλοκαίρι», είπε «δείχνοντας» τον 15Αύγουστο.

Ο 15Αύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεώτεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Περίπου 30.000 ραντεβού για τις ηλικίες 15-17



Βλέποντας προς τις διακοπές του καλοκαιριού, ο Β. Κικίλιας είπε πως επιθυμία είναι όλοι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι πριν πάνε στις διακοπές, ωστόσο όπως σημείωσε, αυτό, ακόμη και αν δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, τότε όσοι επιθυμούν να προστρέξουν να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση. «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην συνέχεια για τους εφήβους, ο υπουργός Υγείας είπε πως περίπου 30.000 ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί από την ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ αποκάλυψε πως εντός του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 12-15.