Αναρχικοί για την επίθεση κατά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη: Θέλαμε να τους κάψουμε

Αναρχικοί για την επίθεση κατά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη: Θέλαμε να τους κάψουμε

Με νέες απειλές αλλά και την ωμή παραδοχή ότι ήθελαν να κάψουν τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που εγκλώβισαν σε λεωφορείο της Αστυνομίας, ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί αποτελούν στόχο τους.

Σε κείμενό τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στους άντρες των ΜΑΤ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Εμείς από την άλλη επιλέγουμε να μην πάρουμε αυτόν τον ρόλο, τον ρόλο του ανθρωπάκου. Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπολους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε. Γι αυτό τον λόγο στις 2/6, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ. Επιλέξαμε να περάσουμε στην δράση, να αφήσουμε το δικό μας, έστω και μικρό, στίγμα στην υπόθεση της επιθετικής προοπτικής.

Σε άλλο σημείο της προκήρυξής τους αναφέρονται στον «αμετανόητο επαναστάτη», όπως τον χαρακτηρίζουν, Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ προσθέτουν ότι οι «οι μπατσοι δεν ειναι ο “σάκος του μποξ” όπως διατείνονται οι ίδιοι κλαψουρίζοντας? είναι στόχος. Είναι στόχος λόγω του ρόλου που έχουν επιλέξει να αναλάβουν στην κοινωνική ζωή. Είναι προστάτες του κράτους και των αφεντικών, είναι αυτοί που είναι πάντα έτοιμοι να καταστείλουν οποιαδήποτε απόπειρα εξέγερσης ή επανάστασης. Είναι αυτοί που θα δολοφονήσουν συνειδητά ανθρώπους οι οποίοι εκλαμβάνονται ως απειλή απ'την κυριαρχία». 

Ξεκαθαρίζοντας μάλιστα τις προθέσεις τους για μελλοντικές ενέργειες τονίζουν ότι επιλέγουν να επιτεθούν, αφήνοντας την δικιά τη δική τους παρακαταθήκη για δημιουργία μαχητικών δομών μέσα στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο με συγκρότηση αυτοοργανωμένων ομάδων που θα ξεπεράσουν τη συμβολική επίθεση και θα αναβαθμιστούν σε έναν επικίνδυνο «εσωτερικό» εχθρό.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη έριξαν  σε λεωφορείο των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς περίπου 30 μολότοφ την ώρα που σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο Τουρκικό Προξενείο.