Ανακοινώνονται μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

Ανακοινώνονται μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

Συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων στον χώρο της εστίασης και του πολιτισμού, που πλήττονται από τα νέα μέτρα λόγω της παραλλαγής Όμικρον, αναμένεται να ανακοινώσει, πιθανότητα και εντός της ημέρας η κυβέρνηση. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξειδικεύτηκαν οι δράσεις και οι παρεμβάσεις.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός  Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ήδη, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους σήμερα προανήγγειλαν τη λήψη μέτρων στην κατεύθυνση στήριξης των κλάδων εστίασης και πολιτισμού. 

Σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ και σημειώνοντας ότι μόνο ο κλάδος εστίασης ενισχύθηκε με 6- 7 δισ. ευρώ έως τώρα. «Γίνεται συνεχώς επαναξιολόγηση της κατάστασης», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τη νέα φάση της πανδημίας και τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν», επισήμανε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι, παρακολουθώντας τη δυναμική της οικονομίας και με γνώμονα τις εξελίξεις και τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας, με ψυχραιμία και σύνεση, με γρήγορα αντανακλαστικά αλλά όχι βεβιασμένα, να ενεργήσουμε και πάλι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας».

Νωρίτερα, ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν οικονομικά τα καταστήματα εστίασης για την ζημία που θα υποστούν λόγω των μέτρων άφησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε «όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πως θα στηριχτεί ο κλάδος».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι ο κλάδος της εστίασης έχει υποστεί ζημιές από τα αναγκαία μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για αυτό το λόγο, σημείωσε, η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τον χώρο της εστίασης.