Αμερικανικό αντιτορπιλικό βρήκε τμήματα ιρανικών πυραύλων που μετέφεραν οι Χούτι

Αμερικανικό αντιτορπιλικό βρήκε τμήματα ιρανικών πυραύλων που μετέφεραν οι Χούτι

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Forrest Sherman» αποκάλυψε, την περασμένη εβδομάδα, πυραυλικά τμήματα που πιστεύεται ότι συνδέονται με το Ιράν και μεταφέρονταν λαθραία από τους Χούτι στον Κόλπο του Ομάν.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το Αμερικανικό Πεντάγωνο αναφέρει ότι "ένα μικρό ξύλινο πλοίο που μετέφερε τα όπλα και το οποίο δεν έφερε κάποια σημαία η αναγνωριστικά ερευνήθηκε από το αντιτορπιλικό Forrest Sherman".

Οι αντάρτες Χούτι , οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν, το 2014 κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σαναά και από τότε ελέγχουν το βόρειο τμήμα της Υεμένης. Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις από την επικράτεια τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας κυρίως μέσω drone.

Σημειώνεται ότι οι Χούτι ανέλαβαν αρχικά και την ευθύνη για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, εν τούτοις Ριάντ και Ουάσιγκτον απέδειξαν ότι ευθυνόταν για αυτές το Ιρανικό καθεστώς.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή και να διπλασιάσει τις προσπάθειες που ανακοίνωσε τον Μάιο για να αντιμετωπίσει την «απειλή του Ιράν» σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα εντός του τρέχοντα μήνα.

Γιάννης Μαντζίκος

Φωτογραφία αρχείου