Αλαλούμ τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς: Οι δήμαρχοι κλήθηκαν για τη σύσκεψη τέσσερα λεπτά πριν ξεκινήσει

Αλαλούμ τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς: Οι δήμαρχοι κλήθηκαν για τη σύσκεψη τέσσερα λεπτά πριν ξεκινήσει

Νέες αποκαλύψεις συνεχίζουν να έρχονται στο φως σχετικά με τις κινήσεις του κρατικού μηχανισμού τη Δευτέρα 23 Ιουλίου που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, στις 20:00 το βράδυ, δηλαδή δύο ολόκληρες ώρες αφ΄ ότου η πύρινη λαίλαπα έκαψε ολοσχερώς το Μάτι πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής για να αποφασίσουν πώς θα διαχειριστούν μια κατάσταση, η οποία όμως είχε πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ουσιαστικά, το Συντονιστικό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (ΠΕΑΑ), το οποίο μπορούσε να εισηγηθεί και να αποφασίσει από την εκκένωση της περιοχής, μέχρι τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της φωτιάς και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες, συνεδρίασε δύο ολόκληρες ώρες μετά το πέρασμα της φονικής πυρκαγιάς.

Οι δήμαρχοι ωστόσο των περιοχών της Ανατολικής Αττικής ενημερώθηκαν στις 19:56, μόλις 4 λεπτά δηλαδή πριν τη σύσκεψη, όπως καταγράφεται - όταν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (ΠΕΑΑ) έστειλε email προς τους δημάρχους των περιοχών που είχαν ήδη καεί να συμμετάσχουν σε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου (ΣΟΠΠ). Η Περιφέρεια ζητούσε από τους δημάρχους να δώσουν το παρών στο κτίριο Λίρα στις 20:00, δηλαδή μόλις τέσσερα λεπτά αφ΄ ότου έστειλε το email, με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ.