Αιχμές Τσαβούσογλου κατά Δένδια: Δυσφήμηση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε συνθήκη

Αιχμές Τσαβούσογλου κατά Δένδια: Δυσφήμηση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε συνθήκη

Αιχμές εξαπέλυσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή το μήνυμα του Νίκου Δένδια προς τη γείτονα χώρα, ότι είναι «επιζήμιο για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία». Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβούσογλου, μέσα από ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι «ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, ο φίλος μου Νίκος επικεντρώνεται στη δυσφήμηση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε συνθήκη».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, ο φίλος μου Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τόσο λυπηρό!»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία, ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».

Σε κάθε περίπτωση, έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα, «έχουν γνώση οι φύλακες» και πως «η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».