AIG ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ Η σχέση εμπιστοσύνης στην ομαδική ασφάλιση ατυχημάτων

AIG ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ Η σχέση εμπιστοσύνης στην ομαδική ασφάλιση ατυχημάτων

Οι προκλήσεις που έχουν διαμορφώσει οι συνθήκες των τελευταίων ετών, στην καθημερινότητα, έχουν επαναπροσδιορίσει την αντίληψη μας για την ασφάλεια. Ακόμη περισσότερο, αυτό ισχύει στο επιχειρηματικό και εργασιακό περιβάλλον, όπου ένα απρόβλεπτο ατύχημα, συνθέτει μια ειδική περίσταση για εργαζόμενους αλλά και εργοδότες. Περίσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά και αξιόπιστα.

Το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα ευρύ, καθώς πάνω από το 90% των Ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες οι οποίες απασχολούν το 83% του ενεργού εργατικού πληθυσμού της χώρας. Στον πληθυσμό αυτό οι επιχειρήσεις πρέπει να παρέχουν ασφαλιστικές παροχές από έναν αξιόπιστο συνεργάτη, ειδικά όσον αφορά τις περιπτώσεις κάλυψης ατυχημάτων, αλλά και με την κατάλληλη για αυτές σχέση κόστους προς τις παρεχόμενες ασφαλιστικές καλύψεις. Πρόκειται για μία σχέση η οποία να μπορεί να ενισχύει και το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων.

Για να έχουμε μία εικόνα της πραγματικότητας, η πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή τον Ιούλιο του 2022, κατέγραψε ότι τα εργατικά ατυχήματα στο σύνολο τους ανήλθαν στα 3.963 για το 2020 (2.824 άνδρες, 1.139 γυναίκες). Η πλειοψηφία αυτών εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα των 50-54, ενώ ακολουθεί το ηλικιακό γκρουπ των 45-49. Τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα συνέβησαν στον κλάδο Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών (1.093 ατυχήματα, 27,6%), ενώ ακολούθησαν τα ατυχήματα στους κλάδους της Μεταποίησης (759 ατυχήματα, 19,2%) και των Μεταφορών και Αποθήκευσης (399 ατυχήματα, 10,1%). 

Στην πράξη, ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε εργαζόμενο, ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας. Έτσι, αν και η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της πρόληψης, ο κίνδυνος των εργατικών ατυχημάτων δεν μπορεί να μηδενιστεί. Και για την εργοδοτική πλευρά, αυτό παραμένει μία πρόκληση, ιδιαίτερα δε καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία, την ευθύνη ενός ατυχήματος σε χώρο εργασίας, φέρει και ο εργοδότης- ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως αυτός.

Κατά συνέπεια, και το ερώτημα που προκύπτει, είναι πως μια επιχείρηση μπορεί να διασφαλίσει τους εργαζομένους της απέναντι σε ένα εργατικό ατύχημα.

Η σωστή απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι: μέσω της ομαδικής ασφάλισης ατυχημάτων. Δηλαδή, ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που καλύπτει έναν αριθμό εργαζομένων με το ίδιο συμβόλαιο.

Τα ομαδικά προγράμματα παρέχουν το ίδιο επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης σε όλα τα μέλη μιας ομάδας εργαζομένων ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, κλπ. Η ομαδική ασφάλιση απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την ανάγκη σύναψης ξεχωριστού ασφαλιστικού προγράμματος για κάθε μέλος.

Στο περιβάλλον αυτό, η AIG, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία, πρωτοπορεί εδώ και χρόνια με τη διαμόρφωση των καλύτερων ασφαλιστικών εργαλείων: προγραμμάτων που καλύπτουν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, και τα οποία προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

Από τα εργαλεία αυτά, ξεχωρίζει το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα ατυχημάτων «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που παρέχεται σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν περισσότερους από πέντε εργαζόμενους. Παρέχει πολλαπλά οφέλη για τους εργαζόμενους όπως ιατροφαρμακευτικά έξοδα, αποζημιώσεις Ζωής και ανικανότητας για εργασία κλπ

Τα “plus” ενός ομαδικού ασφαλιστηρίου

Τα οφέλη του ομαδικού ασφαλιστήριου «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» της AIG περιλαμβάνουν:

  • Πρώτα απ’ όλα, την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ή ατυχημάτων. Ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες εξαρτώνται άμεσα από την σταθερή παρουσία και παραγωγικότητα των εργαζόμενών τους, η διασφάλιση του προσωπικού και η ταχύτερη αποκατάστασή του σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, είναι ιδιαίτερη σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία τους.
  • Ετήσια αφορολόγητη παροχή προς τους εργαζόμενους (έως το ποσό των 1500 ευρώ ανά εργαζόμενο).
  • Ευκολία χρήσης για έξοδα ατυχήματος από τους εργαζόμενους από τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα.
  • Προστασία του συμβολαίου της εργοδοτικής ευθύνης και καλύτερο αποτέλεσμα ζημιών.
  • Ευνοϊκότερη αντιμετώπιση της μικρομεσαίας επιχείρησης έναντι των μελλοντικών ανανεώσεων και αυξήσεων των συμβολαίων εργοδοτικής ευθύνης.
  • Ενίσχυση της πιστότητας των εργαζομένων της επιχείρησης

Επισημαίνεται ότι οι καλύψεις ισχύουν 24 ώρες το 24ωρο στην Ελλάδα και οπουδήποτε αλλού, ενώ οι αποζημιώσεις διεκπεραιώνονται μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή των δικαιολογητικών.

Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη. Η εγγραφή στο πρόγραμμα επιλογής γίνεται με τη συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης στην AIG. Η ασφαλιστική, μέσα σε τρεις ημέρες ενημερώνει για την πορεία/αποδοχή, και μετά την έγκριση τα ασφάλιστρα μπορούν να εξοφλούνται σε ετήσιες, εξαμηνιαίες ή τριμηνιαίες δόσεις.

Μια σχέση ευθύνης και εμπιστοσύνης

Η προστασία μιας μικρομεσαίας επιχείρησης δεν πρέπει να γίνεται μόνο υπό το πρίσμα της ασφάλισης της περιουσίας ή και των ευθυνών της, που πολλές φορές αποτελεί το σημείο έμφασης τόσο των διαμεσολαβητών όσο και των ιδιοκτητών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην «εξίσωση» μιας επιχείρησης, το ανθρώπινο δυναμικό είναι η κινητήρια δύναμη και το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο για την ανάπτυξη και την κερδοφορία της. Κατά συνέπεια, η ουσιαστική ασφάλιση και προστασία των εργαζομένων είναι αυτή που ενισχύει τη δέσμευση και την αφοσίωση τους.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» επισκεφθείτε το: www.aig.com.gr ή ρωτήστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

Διαβάστε Περισσότερα