Αδ. Γεωργιάδης για Ελληνικό: Το χρονοδιάγραμμα τηρείται - Τις επόμενες ημέρες η μεταβίβαση

Αδ. Γεωργιάδης για Ελληνικό: Το χρονοδιάγραμμα τηρείται - Τις επόμενες ημέρες η μεταβίβαση

Το χρονοδιάγραμμα τηρείται και η μεταβίβαση θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμα στο περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων σε σχέση με την πορεία των εμβολιασμών. Αναφορικά με τα κέντρα διασκέδασης, υπογράμμισε ότι αυτή την εβδομάδα πιθανόν θα βγει χρονοδιάγραμμα και για αυτά.

Εντός του μήνα, κατά την εκτίμησή του, θα φτάσουμε στο 50% της ανοσίας και τότε θα μπορούν να ανοίξουν.Τα κρούσματα αποκλιμακώνονται, επισήμανε, αλλά με αργό ρυθμό.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε επίσης για τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις που θα δοθούν στις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Στην εστίαση, ανέφερε, έχουν εκκαθαριστεί 7.360 αιτήσεις και  έχουν δοθεί 75,9 εκατ, ενώ εκκρεμούν 15.800 αιτήσεις ακόμα. «Πάει καλά το πρόγραμμα», τόνισε.

Για την πλατφόρμα για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους, επισήμανε ότι η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθώς οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να παραθέσουν μόνο 3 δικαιολογητικά, την άδεια, το Ε3 και την υπεύθυνη δήλωση του ΕΣΠΑ. Η χρηματοδοτική ενίσχυση φτάνει έως τα 18.000 ευρώ.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τον τουρισμό.

Επίσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθεί χρηματοδοτική ενίσχυση στις σχολές χορού, οι οποίες ανοίγουν 15 Ιουνίου, ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Γερωγιάδης τόνισε, επίσης, ότι αύριο, 1η Ιουνίου, ξεκινάει η πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού συμβιβασμού. «Το νέο σύστημα δεν έχει εμπλοκή υπαλλήλων, είναι όλο ηλεκτρονικό». Αυτόματα προχωράει σε κούρεμα, εφόσον οι δικαιούχοι πληρούν τις προϋποθέσεις, εξήγησε.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και την επίσκεψη Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «είπε πράγματα που είναι ανιστόρητα και παραβιάζουν τη συνθήκη της Λωζάνης. Είναι υποχρεωμένος να σέβεται τη συνθήκη».