90 Χρόνια Πειραματικό Σχολείο: Επετειακή εκδήλωση από τον Σύλλογο Αποφοίτων

90 Χρόνια Πειραματικό Σχολείο: Επετειακή εκδήλωση από τον Σύλλογο Αποφοίτων

Με κεντρική ομιλήτρια την Άννα Διαμαντοπούλου ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει αύριο την κεντρική εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυσή του.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΣΠΑ), του παλαιότερου Πειραματικού Σχολείου της χώρας, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τη συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει την κεντρική εορταστική εκδήλωση στις 30.03.2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 17.30, στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Την εκδήλωση θα προσφωνήσουν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και η Διευθύντρια του ΠΣΠΑ κ. Ελένη Δανίλη, ενώ εκ μέρους των αποφοίτων του ΠΣΠΑ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, ως εκπρόσωπος της Τιμητικής Οργανωτικής Επιτροπής του εορτασμού και ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Βαρότσος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Σχολείου, όπως προκύπτουν από την ιστορία του ΠΣΠΑ αλλά και από τις αναμνήσεις και τις αφηγήσεις των αποφοίτων του. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, από την πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου και θα ολοκληρωθεί με απονομή τιμητικών διακρίσεων σε διακεκριμένα μέλη της κοινότητας του ΠΣΠΑ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Γυναικείο φωνητικό σύνολο Cantus Arte του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης.