74 νέα κρούσματα, συνολικά 966 στην Ελλάδα - Στους 28 οι νεκροί
Κορονοϊός

74 νέα κρούσματα, συνολικά 966 στην Ελλάδα - Στους 28 οι νεκροί

Ακόμα 74 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 966. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ακόμα ατόμων με τα θύματα του κορονοιού να είναι στο σύνολό τους 28.

Την ίδια ώρα, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται 66 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκ των οποίων διασωληνωμένοι είναι οι 65.  Το 86% είναι άντρες, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Όσον αφορά τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, η μέση ηλικία τους είναι τα 73 έτη

Παράλληλα, 52 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο και 4 έχουν αποσωληνωθεί. Σε απόλτη καραντίνα βρίσκονται 6.687 άτομα.

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως η πορεία της εγχώριας επιδημίας είναι ελεγχόμενη. Τόνισε πως «κανείς δεν έχει ανοσία στη νόσο, σιγά-σιγά κάποιοι θα αποκτούν». 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμενε πως είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ είπε πως η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας. Υπογράμμισε πως αν δεν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να ανέλθει ακόμα και στα 40.000.000.

«Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται» συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, ανακοινώνοντας ότι μία από τις νίκες αυτές, είναι ότι ήδη έχουν αποσωληνωθεί τέσσερις ασθενείς. Αναφερόμενος στο εξιτήριο που έλαβε από το Αττικό Νοσοκομείο, η μητέρα που γέννησε ενώ ήταν θετική στον κορονοϊό, τόνισε πως «τέτοια νέα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε».

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε επίσης πως «σε αυτή τη φάση της επιδημίας, τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου]. Όπως είπε, «ένα θετικό τεστ μπορεί να είναι ψευδώς θετικό, λόγω έκθεσης σε άλλους κορονοϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα».