Pricefox: Game changer στο ελληνικό Insurtech

Pricefox: Game changer στο ελληνικό Insurtech

Καινοτομία, ευελιξία, αξιοπιστία και εγγύηση χαμηλότερης τιμής, από το κινητό ή το PC και όλα αυτά σε λίγα μόνο λεπτά. Αυτή είναι η συνταγή που ανέδειξε το Pricefox στο κορυφαίο online marketplace σύγκρισης τιμών και αγοράς στην ασφάλιση αυτοκινήτου, κατοικίας αλλά και στην ενέργεια σε τρία μόλις χρόνια λειτουργίας.

Ξεκινώντας το 2020, ως μία startup με καινοτόμα δράση και αφοσίωση στην εξυπηρέτηση πελατών, το Pricefox γρήγορα κέρδισε την προτίμηση της αγοράς, αλλάζοντας τα δεδομένα στον κλάδο του Insurtech.

Σήμερα, από τη θέση της ταχύτερα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας σύγκρισης τιμών, έχει κατακτήσει και την εμπιστοσύνη των χρηστών, σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις όχι μόνο σε επισκεψιμότητα, αλλά και στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου.

Η εταιρεία με νούμερα; Μέσα σε τρία χρόνια, έχει αποκτήσει ένα δυναμικό lineup από 23+ συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, πάνω από μισό εκατομμύριο μοναδικούς χρήστες, χιλιάδες νέους χρήστες καθημερινά και δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές που αγόρασαν προϊόντα ιδιωτικής ασφάλισης ή ενέργειας μέσα από το Pricefox.gr.

Η εμπειρία μας

Το Liberal.gr δοκίμασε την πλατφόρμα Pricefox και αξιολόγησε τις υπηρεσίες σύγκρισης τιμών για ασφάλεια αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας, φορτηγών και αγροτικών οχημάτων, αποκτώντας πρόσβαση πραγματικά στις συμφερότερες τιμές της αγοράς σε ετήσια συμβόλαια, σε λίγα λεπτά αναζήτησης, ακριβώς όπως υπόσχεται η εταιρεία.

Όσο για την αγορά ασφάλισης σπιτιού, στην οποία το Pricefox εισήρθε πρόσφατα, τα αποτελέσματα αναζήτησης ήταν άμεσα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, μετά από αίτημα επικοινώνησε εξειδικευμένος σύμβουλος της εταιρείας.

Μας παρείχε συνοπτική ανάλυση, πλήρως ενημερωμένος για όλες τις λεπτομέρειες που ζητήθηκαν, όπως για παράδειγμα το επίκαιρο θέμα της υπαγωγής στη μείωση ΕΝΦΙΑ και τα κριτήρια που απαιτούνται.

Η πλατφόρμα, μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, λαμβάνει υπόψη της αυτά τα κριτήρια και φροντίζει στις προτάσεις της τα πακέτα να περιλαμβάνουν τις απαραίτητες καλύψεις για υπαγωγή στην έκπτωση.

Προσωποποιημένο service

Απόδειξη ότι ο χρήστης βρίσκει ό,τι χρειάζεται μέσα σε μία και μόνο πλατφόρμα σύγκρισης, είναι οι εξαιρετικές επιδόσεις του Pricefox στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, οι οποίες του χάρισαν το Bronze Award στα Sales Excellence Awards 2023, αλλά και μια θέση ανάμεσα στις top 50 ανερχόμενες Insurtech εταιρείες στην Ευρώπη ήδη από το 2021.

Η διάκριση ωστόσο δεν αντανακλά μόνο το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό πωλήσεων μέσω διαδικτύου αλλά και την άμεση και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση πελατών, τόσο πριν όσο και μετά την πώληση, η οποία συνεχίζει να επιβραβεύεται με το καλύτερο google rating στην αγορά, με 4,7/5 αστέρια.

Ειδικά στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών και προσέλκυσης πελατολογίου, o χρήστης δεν είναι πια μόνος του.

Εκτός από το εύχρηστο περιβάλλον περιήγησης, ο πελάτης λαμβάνει διακριτικά αλλά ουσιαστικά, εφόσον το επιθυμεί, συμπληρωματική τεχνική υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο και 24/7 από τους εξειδικευμένους συμβούλους του Pricefox, καταργώντας τον απρόσωπο χαρακτήρα στον οποίο μας έχουν συνηθίσει οι online πλατφόρμες έως τώρα.

Πέραν της κυρίαρχης θέσης του στην ασφαλιστική αγορά, το Pricefox, μέσα από τη συνεργασία του με 10 παρόχους ενέργειας στην ελληνική αγορά, δίνει επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες της πλατφόρμας, να συγκρίνουν τις τιμές ρεύματος ανά εταιρεία και τις τιμές φυσικού αερίου, ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα, επιλέγοντας τον οικονομικότερο πάροχο.

Σήμερα το Pricefox έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και αγοράς ενέργειας στην ελληνική αγορά.

Από το success story στο game change

Και εάν η επέτειος τριών ετών από την ίδρυση του Pricefox είναι μεγάλος σταθμός, γεμάτος επιτεύγματα, ο πήχης για το μέλλον μπαίνει ακόμη ψηλότερα.

Το Pricefox αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στη σύγκριση τιμών, με καινοτόμες υπηρεσίες όπως το price alerting, την έγκαιρη υπενθύμιση λήξης συμβολαίου αλλά και την εξατομικευμένη υποστήριξη, η οποία εστιάζει στην after-sale καθοδήγηση.

Οι δεσμεύσεις της εταιρείας:

  • Να συνεχίσει να προσφέρει το καλύτερο customer support στην αγορά.
  • Να προσφέρει αποκλειστικές καλύψεις (κάλυψη αερόσακων, ζωνών ασφαλείας, ζημιών από λανθασμένο καύσιμο κ.α.)
  • Να παρέχει σύγκριση ασφαλειών κατοικίας, προσθέτοντας όλο και περισσότερες επιλογές.
  • Να συνεχίσει να αφουγκράζεται τα δεδομένα της κάθε εποχής και να προτείνει προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.
  • Να συνεχίσει να υποστηρίζει την ενημέρωση και εκπαίδευση των Ελλήνων καταναλωτών μέσω του Pricefox blog που διατηρεί και πολλών άλλων προωθητικών ενεργειών, με άρθρα για το αυτοκίνητο, τη μηχανή, το σπίτι, το ρεύμα καθώς και άρθρα σύγκρισης τιμών και συμβουλές εξοικονόμησης.

Τρία χρόνια και συνεχίζει δυναμικά

Κλείνοντας 3 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ο CEO και συνιδρυτής της Pricefox, κ. Δημήτριος Τσατίρης δίνει το στίγμα για το μέλλον: «Είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχημένη πορεία μας τα τρία αυτά χρόνια. Αποστολή μας είναι να εξοικονομήσουμε χρήμα και χρόνο στους καταναλωτές μέσα από τη σύγκριση τιμών, ώστε να ζουν μία καλύτερη ζωή».

Με αφορμή την επέτειο αυτή, μάλιστα, το Pricefox διοργανώνει έναν μεγάλο διαγωνισμό σε συνεργασία με τη Moto Saltas. Ο νικητής θα αποκτήσει ένα KYMCO AGILITY S 125i E5 αξίας 2.550€! Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να επισκεφθούν το pricefox.gr και συμπληρώσουν το email τους. H κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 31/3/2024.

Όραμα του Pricefox είναι να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο online marketplace υπηρεσιών στην Ελλάδα, προσφέροντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εξοικονομούν χρήματα και χρόνο, συγκρίνοντας και αγοράζοντας υπηρεσίες στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Όμως, η πιο σημαντική προσφορά σε ολόκληρο τον κλάδο των ασφαλειών αλλά και της ενέργειας δεν είναι μόνο η απλούστευση των διαδικασιών επιλογής για τους χρήστες, αλλά και ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας που συμβάλλει στη διαμόρφωση «ασφαλιστικής» συνείδησης στο κοινό, ένα κεντρικό ζήτημα καίριας σημασίας για την εγχώρια αγορά.