Η πόλη μπαίνει ξανά σε ρυθμούς restaurant-hopping και από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου η αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή ανοίγει τις πόρτες της με το Around the Table, το event που έχει καταφέρει – μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια – να γίνει θεσμός για όσους θέλουν να «γευτούν» την Αθήνα με έναν τρόπο διαφορετικό.
Η Αθήνα, λοιπόν, θα μεταμορφωθεί σε έναν πολύχρωμο γαστρονομικό «χάρτη», καθώς οι κάτοχοι Mastercard θα έχουν τη μοναδική δυνατότητα να δοκιμάσουν τα ειδικά εκπτωτικά menus των 25€ ή 50€ από 50 εστιατόρια, που δίνουν έμφαση στα τοπικά υλικά, την εποχικότητα και τις σύγχρονες τεχνικές, προσφέροντας μία ξεχωριστή dining εμπειρία.
Το ανανεωμένο Around the Table καλεί τους επισκέπτες να χτίσουν τη δική τους γευστική διαδρομή μέσα από το aroundthetable.gr· να αλλάξουν γειτονιές, να συγκρίνουν κουζίνες, να ανακαλύψουν νέους σεφ, να δοκιμάσουν τολμηρές ιδέες που δεν θα συναντούσαν αλλιώς στο καθημερινό τους dining.
Είναι το ιδανικό σκηνικό για να ξεκινήσεις το δικό σου restaurant-hopping: Μια βραδιά στο κέντρο, άλλη μια στα νότια, μια τρίτη στα Πετράλωνα — κάθε στάση και μια διαφορετική ιστορία στο τραπέζι.
Την ίδια ώρα, το event συνοδεύεται από τρεις ανεκτίμητες γαστρονομικές εμπειρίες, σχεδιασμένες αποκλειστικά για κατόχους Mastercard, με πρωταγωνιστές τρεις κορυφαίους Έλληνες σεφ, οι οποίοι εκπροσωπούν διαφορετικές εκφάνσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λουκάκος παρουσιάζει το From Waste to Wonder, μετατρέποντας τη βιωσιμότητα σε υψηλή γαστρονομία.
Ο Παύλος Κυριάκης εμπνέεται από τις γειτονιές της Αθήνας και δημιουργεί ένα Michelin-Starred Athenian Inspiration δείπνο.
Τέλος, ο Γιάννης Καλδής στήνει το A Dialogue Between Kitchen and Bar, μια ανατρεπτική συνομιλία γεύσεων και fine drinking.
Σε ένα θερμό και φιλόξενο κλίμα, παρακολουθήσαμε το kickoff-media event στο Kykloi by Priceless, που έβαλε από την αρχή τον πήχη ψηλά: Ένα μενού-χάρτης της Αθήνας από τον Παύλο Κυριάκη, όπου κάθε πιάτο αφηγούνταν και μια διαφορετική περιοχή.

Δημοσιογράφοι, δημιουργοί και food enthusiasts δοκίμασαν πρώτοι τις νέες προτάσεις, επιβεβαιώνοντας ότι το φετινό Around the Table στοχεύει ψηλότερα από ποτέ.

«Το Around the Table επιστρέφει για τέταρτη χρονιά και μας ξανασυστήνει την Αθήνα μέσα από τη γεύση της», σημείωσε η Ματίνα Τζώρτζη, Head of Consumer Marketing & Communications της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ματίνα Τζώρτζη, Head of Consumer Marketing & Communications της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
«Με τη φιλοσοφία του restaurant-hopping και τα προσιτά μενού, αποκλειστικά για κατόχους Mastercard, καλούμε τον κόσμο να σχεδιάσει τη δική του διαδρομή, να ανακαλύψει την πόλη μέσα από τις γεύσεις της, να δοκιμάσει κάτι καινούργιο και να μοιραστεί στιγμές που είναι — πραγματικά — ανεκτίμητες», συμπλήρωσε η κ. Τζώρτζη.
Το Around the Table 2025 πραγματοποιείται με την υπογραφή της Mastercard και την επιμέλεια της Toposophy.
Αν θέλεις μια αφορμή να βγεις, να δοκιμάσεις και να χαρείς την πόλη, αυτή είναι. Και κάπως έτσι, η πόλη για έναν ολόκληρο μήνα γίνεται ένα ατελείωτο γαστρονομικό μονοπάτι.
Οι κρατήσεις άνοιξαν στο aroundthetable.gr. Το ταξίδι σε νέους γαστρονομικούς ορίζοντες ξεκινά.
