Άνοδος στο πετρέλαιο - Πτώση στο φυσικό αέριο

Άνοδος στο πετρέλαιο - Πτώση στο φυσικό αέριο

Το πετρέλαιο συνεχίζει να ανεβαίνει μετά από σερί  δύο συνεχόμενων ανοδικών ημερών, αφού μια έκθεση του κλάδου έδειξε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, η τιμή του Brent κερδίζει 1,22% στα 76,26 δολάρια και του WTI 1,16% στα 70,5 δολάρια.

Οι έμποροι και οι αναλυτές θα αναζητήσουν στοιχεία από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ την Τετάρτη για να δουν εάν επιβεβαιώνει τα σημάδια ασθενέστερης ζήτησης αργού.

Ταυτόχρονα, οι αγορές αναμένουν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη, σε αυτό που θεωρείται ευρέως, ως η πιο απαιτητική πολιτική απόφαση της Fed τον τελευταίο καιρό.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες οικονομικές προβλέψεις και την πορεία της κεντρικής τράπεζας για αυξήσεις επιτοκίων.

Ενώ η αγορά αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη, ορισμένοι κορυφαίοι παρατηρητές της κεντρικής τράπεζας λένε, ότι θα μπορούσε κάλλιστα να σταματήσει περαιτέρω τις αυξήσεις των επιτοκίων ή να καθυστερήσει την δημοσίευση νέων οικονομικών προβλέψεων λόγω της φθοράς στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα.

Μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων θα βοηθούσε στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και με τη σειρά της θα ενισχύσει τη ζήτηση καυσίμων.

Αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ+, διαχειριστές hedge funds και συμμετέχοντες στην αγορά πετρελαίου χαρακτήρισαν κερδοσκοπική την πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου και επέμειναν ότι η αύξηση της ζήτησης θα ωθήσει τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα τους επόμενους μήνες.

Το φυσικό αέριο υποχωρεί 5,38% στα 40,1 ευρώ.