Ανοδικά το πετρέλαιο - Υποχωρεί το φυσικό αέριο
Shutterstock
Shutterstock

Ανοδικά το πετρέλαιο - Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, παρά το γεγονός ότι  οι επιπτώσεις από τον τυφώνα Μπέριλ ήταν ασήμαντες και τη χαμηλή καταναλωτική ζήτηση στην Κίνα που είναι ο κορυφαίος εισαγωγέας αργού πετρελαίου.

Το Brent  κινείται ανοδικά 1,03% στα  0,7% στα 85,53 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό κινείται επίσης ανοδικά 1,38% στα 82,53 δολάρια το βαρέλι.

Αμφότεροι οι δείκτες υπέστησαν απώλειες περίπου 3% στις προηγούμενες τρεις μέρες λόγω των ενδείξεων ότι η ενεργειακή βιομηχανία του Τέξας βγήκε σχετικά αλώβητη από τον τυφώνα Beryl που έπληξε την περιοχή τη Δευτέρα.

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ξεκίνησαν εκ νέου ορισμένες εργασίες την Τρίτη. Ορισμένα λιμάνια άνοιξαν ξανά και οι περισσότεροι παραγωγοί και εγκαταστάσεις αύξαναν την παραγωγή, αν και ορισμένες εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές και η ισχύς δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί πλήρως.

Οι ανησυχίες για τη ζήτηση στην Κίνα επηρέασαν επίσης τις τιμές καθώς ο πληθωρισμός στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αυξήθηκε για πέμπτο σερί μήνα τον Ιούνιο, ενώ ο αποπληθωρισμός των τιμών παραγωγού παρέμεινε.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,923 εκατ. βαρέλια και 2,954 εκατ. βαρέλια, αντίστοιχα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλέστηκαν στοιχεία του American Petroleum Institute την Τρίτη, υποδεικνύοντας ότι η καλοκαιρινή ζήτηση καυσίμων είναι σταθερή και οδηγεί την ανάκαμψη μετά από μέρες πτώσης.

Τα επίσημα στοιχεία από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ θα δημοσιευτούν αργότερα μες στην ημέρα.

Το φυσικό αέριο συνεχίζει να υποχωρεί κατά 1,34%, στα 30,68 ευρώ τη μεγαβατώρα.