Σταθεροποιητικές τάσεις στον χρυσό ενόψει εξελίξεων με τα επιτόκια
Shutterstock
Shutterstock

Σταθεροποιητικές τάσεις στον χρυσό ενόψει εξελίξεων με τα επιτόκια

Οι ασαφείς δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ για το πότε θα ξεκινήσει η Fed τη μείωση των επιτοκίων δεν προκάλεσαν ιδιαίτερες αναταράξεις στις τιμές του χρυσού.

Όσον αφορά στα βιομηχανικά μέταλλα, η τιμή του χαλκού έκανε «βουτιά» εξαλείφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης ανάκαμψης μετά τα μικτά μηνύματα για τον πληθωρισμό από τον κορυφαίο εισαγωγέα χαλκού, την Κίνα.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς το δολάριο υποχώρησε εν μέσω αυξημένων προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο σταμάτησε καθώς η Fed δεν έδωσε ακόμη σαφή μηνύματα σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Τα futures του χρυσού κινούνται οριακά ανοδικά (+0,3%) στα 2.375 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή του spot χρυσού σημειώνει επίσης οριακή αύξηση (0,17%) στα 2.368,95 δολάρια ανά ουγγιά.

Όσον αφορά στα άλλα πολύτιμα μέταλλα υποχωρούν την Τετάρτη. Τα futures του λευκόχρυσου υποχώρησαν κατά 0,18% στα 997,20 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι είναι ουσιαστικά αμετάβλητο (+0,03%) στα 31,065 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού υποχωρούν λόγω του μικτού πληθωρισμού στην Κίνα.

Τα futures για τον χαλκό αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχωρούν κατά 0,22% στα 4,57 δολάρια ανά τόνο, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χαλκό ενός μήνα βυθίστηκαν κατά 0,22% στα 4.5675 δολάρια ανά λίβρα.