Χρυσός: Ανακάμπτει έπειτα από δύο εβδομάδες απωλειών
Shutterstock
Shutterstock

Χρυσός: Ανακάμπτει έπειτα από δύο εβδομάδες απωλειών

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν ελαφρώς τη Δευτέρα, ανακτώντας μέρος των απωλειών της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι traders παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των ανακοινώσεων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Οι ευρύτεροι όγκοι συναλλαγών ήταν επίσης υποτονικοί λόγω των αργιών της αγοράς στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού σημείωσαν επίσης άνοδο, ανακάμπτοντας μετά την πτώση από τα υψηλά ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

Η τιμή του spot χρυσού αυξήθηκε κατά 0,24% στα 2.342δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures αυξήθηκαν κατά 0,36% στα 2.343 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές του spot χρυσού συνέχισαν επίσης να είναι σε πτώση από τα υψηλά ρεκόρ.

Τα στοιχεία έρχονται μετά από μια σειρά προειδοποιήσεων από αξιωματούχους της Fed, σχετικά με τον πληθωρισμό, που είδαν τους tradrs να αποκλείουν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed φέτος.

Οι traders πλέον δίνουν μεγαλύτερη πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα τον Σεπτέμβριο, ο οποίος αρχικά είχε προσδιοριστεί ως ο πιο πιθανός χρόνος για μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME.

Η φθίνουσα ζήτηση για «ασφαλή καταφύγια» για τον χρυσό επιβάρυνε επίσης το πολύτιμο μέταλλο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα αυξήθηκαν τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας επίσης από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον λευκόχρυσο αυξήθηκαν κατά 1,2% στα 1.048,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι αυξήθηκαν κατά 1,7% στα 31,023 δολάρια ανά ουγγιά.