ΕΛΑΣ: Στις 814 οι παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου τον Δεκέμβριο
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

ΕΛΑΣ: Στις 814 οι παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου τον Δεκέμβριο

Συνολικά 814 είναι οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο 20.534 ελέγχων για την αντικαπνιστική νομοθεσία που πραγματοποίησε η Αστυνομία στην ελληνική επικράτεια, το διάστημα μεταξύ 1ης και 27ης Δεκεμβρίου.

Οι παραβάσεις εντοπίστηκαν σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο μεταξύ, στην Αττική το τριήμερο των Χριστουγέννων (23-25 Δεκεμβρίου 2022), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι. Οι Οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι, συναρμόδιες Αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας μέσω της διαπίστωσης των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βαθμού Α' και Β', η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.