Στέγαστρο Καλατράβα: Νέα έρευνα της Εισαγγελίας - Έρχεται δεύτερη μελέτη από το ΤΕΕ
Eurokinissi
Eurokinissi

Στέγαστρο Καλατράβα: Νέα έρευνα της Εισαγγελίας - Έρχεται δεύτερη μελέτη από το ΤΕΕ

Ξεκινά άμεσα η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη στατικότητα του ΟΑΚΑ, με την έκθεση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το στέγαστρο Καλατράβα να προκαλεί πλήθος αντιδράσεων, και ΟΑΚΑ και Ποδηλατοδρόμιο, να κλείνουν επ` αόριστον.

Στο μεταξύ, σε δεύτερη μελέτη για το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικά και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της πρώτης μελέτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαδικασία της δεύτερης μελέτης θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ η πρώτη έχει ήδη διαβιβαστεί στο ΤΕΕ. Μάλιστα, θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διερευνήσει τα προβλήματα της στατικής επάρκειας του στεγάστρου που είχε κατασκευαστεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα σε βάθος πενταετίας ώστε να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

  • Ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση και αν τηρήθηκαν.

  • Υπήρχαν εισηγήσεις (άλλων οργάνων) για περιοδική συντήρηση (κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί) και ποια ήταν η κατάληξή τους;

  • Γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή;

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν επίσης και τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι κυβέρνηση διαμηνύει ότι το κλείσιμο του ΟΑΚΑ είναι προσωρινό και πως θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο.