Βλάβη στο προεδρικό αεροσκάφος του Ν. Χριστοδουλίδη
AP
AP

Βλάβη στο προεδρικό αεροσκάφος του Ν. Χριστοδουλίδη

Με εμπορική πτήση και όχι με το προεδρικό αεροσκάφος μετέβη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην Αθήνα, όπου τη Δευτέρα και την Τρίτη πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός Κύπρου.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι σε περιοδικό έλεγχο που διενεργήθηκε υπήρχε μια μικρή βλάβη και για καθαρά προληπτικούς λόγους προτιμήθηκε η εμπορική πτήση.

Tη Δευτέρα η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Ν. Χριστοδουλίδη

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η συνάντηση τους θα γίνουν στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 13:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη επίσκεψη του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί από τις 12 ως τις 14 Μαρτίου.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Νίκου Χριστοδουλίδη στο εξωτερικό μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Ν. Χριστοδουλίδη:

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 10:20 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή Υποδοχής και αμέσως μετά η κατ' ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 11:05 θα λάβει χώρα η τελετή παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Ακολούθως, στις 12:00 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 13:30 θα παρατεθεί επίσημο Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του κ. Χριστοδουλίδη.

Στις 17:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ στις 18:00 ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο για την τιμητική εκδήλωση του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 -1959.

Το πρωί (08:20) της Τρίτης 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στις 09:00 με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθως, στις 09:50 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη και στις 10:25 με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αμέσως μετά στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 11:35 με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Τέλος, για τις 13:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Χριστοδουλίδη με Κυρ. Μητσοτάκη