Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Μαρκόπουλου λόγω πυρκαγιάς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Μαρκόπουλου λόγω πυρκαγιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Μαρκόπουλου προχώρησε η Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα πραγματοποιούνται οι εξής εκτροπές:

  • Στη λεωφόρο Μαρκόπουλου από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών
  • Στη λεωφόρο Λαυρίου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Αττικής. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την εκδήλωση της φωτιάς περί τις 13:45, όπως αναφέρει στο Liberal.gr, κάνοντας γνωστό ότι στην περιοχή επιχειρούν 44 πυροσβέστες,14 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικίες. 

Δύο εστίες φωτιάς υπάρχουν στο Μαρκόπουλο, μία κοντά στο ΚΤΕΟ και μία στους Μελισσουργούς.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) την Κυριακή σε Αττική και Εύβοια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται την Κυριακή (23/6) στις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.