Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου, στο Λασίθι που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.
Πρόκειται για πυρκαγιά σε δασική έκταση δυτικά του οικισμού Βαθύ, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν με επίγεια αλλά και εναέρια μέσα. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο ήδη βρίσκονται 56 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 17 οχήματα και 4 εναέρια μέσα, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.
Στην προσπάθεια συντρέχουν και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Το έργο της κατάσβεσης ωστόσο, καθιστούν δύσκολο και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Μάλιστα μέσω 112 εστάλη ενημερωτικό μήνυμα τους κατοίκους του οικισμού Βαθύ, προκειμένου να γνωρίζουν ότι κοντά στην περιοχή τους βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσβεση πυρκαγιάς.
⚠️ Activation 1⃣1⃣2⃣
— 112 Greece (@112Greece) August 2, 2025
🆘 Wild fire in the area #Vathi of the regional unit of #Lasithi
‼️ Stay alert and follow the instructions of the Authorities
ℹ️ https://t.co/S63M24Fq0V@pyrosvestiki@hellenicpolice
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης. Κινητοποιήθηκαν 56 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 17 οχήματα και 3 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 2, 2025