Ο ελληνικός βούβαλος ως μοχλός αγροδιατροφικής ανάπτυξης – Το «Quality Bubalis» και οι προοπτικές της βουβαλοτροφίας

Ο ελληνικός βούβαλος ως μοχλός αγροδιατροφικής ανάπτυξης – Το «Quality Bubalis» και οι προοπτικές της βουβαλοτροφίας

Σε μια περίοδο κατά την οποία η αγροδιατροφή αναζητά ποιοτικές πρώτες ύλες, καινοτομία και βιωσιμότητα, το ερευνητικό έργο «Quality Bubalis» επαναφέρει στο προσκήνιο τον ελληνικό βούβαλο (Bubalus bubalis), δίνοντας νέα προοπτική σε έναν άλλοτε περιθωριοποιημένο κλάδο της κτηνοτροφίας.

Το έργο, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΜΕΤΡΟΥ 16 «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του ΠΑΑ 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέδειξε τη βουβαλοτροφία ως ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο παραγωγικό τομέα της χώρας. Όπως επισήμανε στα Μακεδονικά Νέα ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου και καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), Δρ. Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος, «το πρόγραμμα ήρθε να καλύψει αυτό που χρόνια ζητούσαν οι βουβαλοτρόφοι: να αναδειχθούν επιστημονικά και τεκμηριωμένα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού βουβαλίσιου κρέατος και γάλακτος».

Διαβάστε περισσότερα στα makedonikanea.gr