Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Δεν πτοούμαστε από προσπάθειες εκφοβισμού

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Δεν πτοούμαστε από προσπάθειες εκφοβισμού

Την επίθεση στην οικία του Α' αντιπροέδρου της, πρόεδρου Εφετών, Χρήστου Νάστα και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου καταδικάζει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), καλώντας παράλληλα την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Αργά το βράδυ, χθες, ομάδα αγνώστων από το χώρο των αντιεξουσιαστών βανδάλισαν με σπέιτ τον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου όπου βρίσκεται η οικία του προέδρου Εφετών, Χρήστου Νάστα, στην περιοχή Πεύκα και εν συνεχεία διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά το περιστατικό αυτό η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Α' αντιπροέδρου της Ένωσης και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.

Καλούμε την Πολιτεία, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών».