Β. Κικίλιας: Στον Βόλο 257 διασώσεις πολιτών, οι μισές ΕΜΑΚ της χώρας είναι ακόμα εδώ
X Civil Protection GR
X Civil Protection GR
Κακοκαιρία Elias

Β. Κικίλιας: Στον Βόλο 257 διασώσεις πολιτών, οι μισές ΕΜΑΚ της χώρας είναι ακόμα εδώ

«Είναι δεύτερη φορά, δυστυχώς, που μέσα σε λίγες μέρες έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, κυρίως στον Βόλο και στη βόρεια Εύβοια, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, από τον Βόλο, που βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης όταν ξέσπασαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

«Εδώ και κάποιες ημέρες, όταν υπήρχαν οι προγνώσεις, βρέθηκαν όλα τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες δυνάμεις, και ο μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κόκκινο συναγερμό.  Και πρέπει να πω ότι επιχείρησαν όλοι και ρίχτηκαν όλοι στη μάχη με αυταπάρνηση», υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, μόνο χθες το βράδυ, στην πόλη του Βόλου είχαμε 257 διασώσεις συμπολιτών μας. 99 πυροσβεστικά, 280 πυροσβέστες, 2 ΕΜΟΔΕ, οι μισές ΕΜΑΚ της χώρας ήταν και είναι ακόμα εδώ. «Όμως πρέπει να πω ότι οι συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων είναι πολύ σημαντικές και δημιουργούν τεράστια προβλήματα, στην κοινωνία, στους συμπολίτες μας, Άρα οφείλουμε όλοι να τους στηρίξουμε και τώρα μέσα στην κακοκαιρία, αλλά και μετά την κακοκαιρία», σημείωσε για να προσθέσει: «Θέλω επίσης να πω ότι οι τεράστιες ποσότητες, οι πρωτοφανείς ποσότητες βροχοπτώσεων πάλι μέσα σε λίγες μέρες μάς δείχνουν πέρα πάσης αμφιβολίας ότι η κλιματική κρίση είναι πλέον εδώ στη Μεσόγειο, είναι στην Ελλάδα».

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις, το κράτος, πολιτικοί, επιστήμονες, πολίτες, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία με πάσα βεβαιότητα έρχονται στο μέλλον», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός.

Διαβάστε Περισσότερα