Viva Wallet: Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση του mega deal εξαγοράς από τη JP Morgan

Viva Wallet: Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση του mega deal εξαγοράς από τη JP Morgan

Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση της εξαγοράς της Viva Wallet βρίσκεται η JP Morgan. Πληροφορίες αναφέρουν πως  πρόκειται για τη μία από τις δύο αμερικανικές επενδύσεις που προανήγγειλε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Το deal αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ και αφορά το 47% της ελληνικής εταιρείας. Πρόκειται για ποσοστά που κατέχουν  οι Hedosophia (27%), το family office Λάτση (13%) και η Deca (7%). 

Υπενθμίζεται πως σε tweet του ο Αλέξης Πατέλης  έγραψε ότι «αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων».

Δημοσίευμα του Bloomberg αποκάλυψε το ενδιαφέρον της αμερικανικής επενδυτικής για την ελληνική εταιρεία τον περασμένο Νοέμβριο. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν για μήνες, με την Viva Wallet να έχει αναθέσει σε εταιρεία συμβούλων τη διεξαγωγή τους.  Υπενθυμίζεται ότι η Viva Wallet, μετά την εξαγορά της Praxia, επεκτείνεται και στις τραπεζικές εργασίες μέσω της Viva Bank, με παρουσία σε 26 χώρες. 

Η Viva Wallet τον Δεκέμβριο  ανακοίνωσε την απόκτηση του 33,5% της «N7 mobile», μίας εξειδικευμένης εταιρείας software development.

Η N7 mobile δραστηριοποιείται στην πολωνική αγορά για πάνω από μία δεκαετία, έχοντας αναπτύξει εκατοντάδες προγράμματα software σε native, server, backend και υβριδικές τεχνολογίες για πελάτες στην Πολωνία και την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως οι Microsoft, Orange, T-Mobile, Dolby.

Αυτή η επένδυση έφερε τη Viva Wallet ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της να αναπτύξει την εξειδικευμένη της ομάδα software development με τη δημιουργία Technology Hubs στην Ευρώπη.