Τρ. Πειραιώς: Έκλεισε με επιτυχία το ομόλογο - Άντλησε 400 εκατ. με 9,75%

Τρ. Πειραιώς: Έκλεισε με επιτυχία το ομόλογο - Άντλησε 400 εκατ. με 9,75%

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, η έκδοση ομολόγου Tier II από την Τράπεζα Πειραιώς, με τις προσφορές των επενδυτών να φτάνουν τα 800 εκατ. ευρώ, την Τράπεζα να αντλεί 400 εκατ. ευρώ και το επιτόκιο να «κλειδώνει» στο 9,75%.

Η Τρ. Πειραιώς δέχθηκε προσφορές από περισσότερους από 130 επενδυτές από 20 χώρες, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε χαμηλότερα από το 10,25% που ήταν το αρχικό guidance. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη έξοδος στις αγορές για ελληνική τράπεζα μετά από 11 χρόνια, ενώ είναι ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος που έχει επέλθει στην αγορά ότι οι ίδιοι επενδυτές λίγους μήνες πριν “ούτε ραντεβού δεν θα έκλειναν με τις τράπεζες” όπως σχολίαζε υψηλόβαθμο στέλεχος της Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς μετά το μεγάλο deal με την Intrum για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» βλέπει τους επενδυτές να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταφέρνει να ενισχύσει τον δείκτη εποπτικών κεφαλαίων CET 1 στο 15,4%, με το κεφαλαιακό όφελος να φτάνει στις 80 μονάδες βάσης.

Σημειώνεται πως στόχος της Τράπεζας Πειραιώς ήταν να αντλήσει περί τα 300 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ζωηρό, γιατί οι ελληνικοί τίτλοι αρχίζουν και μπαίνουν ξανά στα ραντάρ των μεγάλων επενδυτών με το κλίμα να βελτιώνεται καθημερινά.

Κωνσταντίνος Μαριόλης