Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Τρ. Πειραιώς

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Τρ. Πειραιώς

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Να αξιοποιήσει το ευνοϊκό κλίμα στις διεθνείς αγορές και κυρίως το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα για ελληνικούς τίτλους επιδιώκει η Τράπεζας Πειραιώς απευθυνόμενη στους επενδυτές για την άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης ομολόγου Tier II. Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών της έκδοσης άνοιξε σήμερα το πρωί και οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν το επιτόκιο στην περιοχή του 9,5%-10%.

Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να αντλήσει περί τα 300 εκατ. ευρώ και για την επίτευξή του στελέχη της τράπεζας έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 50 συναντήσεις στο Λονδίνο την τελευταία εβδομάδα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ζωηρό, αφενός γιατί οι ελληνικοί τίτλοι αρχίζουν και μπαίνουν ξανά στα ραντάρ των μεγάλων επενδυτών με το κλίμα να βελτιώνεται καθημερινά και αφετέρου διότι πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου Tier II από ελληνική τράπεζα σε διάστημα 11 ετών.

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στην ενίσχυση των εποπτικών της κεφαλαίων, μία κίνηση που είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου. Η συγκυρία θεωρείται καλή τόσο λόγω της σταδιακής αποκατάστασης που παρατηρείται στην επενδυτική εμπιστοσύνη όσο και λόγω του μεγάλου deal της Τράπεζα Πειραιώς με την Intrum για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων που γυρίζει σελίδα για τον ελληνικό πιστωτικό όμιλο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα έχει δεχθεί προσφορές που ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να αντλήσει 300-350 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το βιβλίο προσφορών της έκδοσης άνοιξε σήμερα το πρωί και οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν το επιτόκιο στην περιοχή του 9,5%-10%.