7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Το Binance παγώνει τις τραπεζικές μεταφορές σε ευρώ

Το Binance παγώνει τις τραπεζικές μεταφορές σε ευρώ

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance αναστέλλει προσωρινά τις καταθέσεις σε ευρώ σε ένα από τα βασικά δίκτυα πληρωμών στην Ευρώπη, σύμφωνα με email που εστάλη στους χρήστες του την Τρίτη.

Ειδικότερα, το εν λόγω email ανέφερε ότι από τις 8 π.μ. της Τετάρτης, οι πελάτες του δεν Binance θα μπορούν να καταθέσουν χρήματα μέσω των συστημάτων του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA), μια κίνηση που οφείλεται σε «γεγονότα πέρα ​​από τον έλεγχό μας» όπως σημειώνει το email.

«Τυχόν καταθέσεις που επιχειρήθηκαν μέσω του SEPA στο μεταξύ θα επιστραφούν εντός 7 εργάσιμων ημερών. Οι αναλήψεις SEPA δεν επηρεάζονται από την αναστολή», δήλωσε το Binance.

Το δίκτυο, που στοχεύει στην εναρμόνιση των πληρωμών σε ευρώ σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπη και αποτελεί ένα project της ΕΕ, επιτρέπει στους καταναλωτές να στέλνουν ευρώ σε δεκάδες χώρες. Το Binance αποκτά συνήθως πρόσβαση στο SEPA μέσω διαμεσολαβητών πληρωμών. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η πλατφόρμα είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα αντιδράσεις σε διάφορες χώρες παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι το Binance διατηρεί ιδιάζουσα θέση στις αγορές spot. Χαρακτηριστικά τον Ιούνιο σημείωσε το 69,7% του συνολικού όγκου συναλλαγών στις αγορές κρυπτονομισμάτων. Συγκριτικά το Coinbase ανέρχεται στο 8%, το FTX 4,2%, και το Kraken 4.1%, σύμφωνα με τον όγκο συναλλαγών των ανταλλακτηρίων από το The Block.

Διαβάστε ακόμα:

- Είναι το Binance ο επόμενος αδύναμος κρίκος της αγοράς κρυπτονομισμάτων;

Πηγή: Reuters