Θ. Βασιλακόπουλος: «Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους νέους - Ντ. Ψαλτοπούλου: Τρίτη δόση από το φθινόπωρο

Θ. Βασιλακόπουλος: «Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους νέους - Ντ. Ψαλτοπούλου: Τρίτη δόση από το φθινόπωρο

«Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους νέους χτύπησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τους πίνακες του ΕΟΔΥ, στην ηλικιακή ομάδα από 10 έως 39 ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους 2 ασθενείς και 7 ακόμη είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 91 άτομα υπόψιν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Επιπροσθέτως, ο καθηγητής έθεσε και μια άλλη παράμετρο, λέγοντας ότι καθώς ο ιός θα πολλαπλασιάζεται στα παιδιά ή στους ανεμβολίαστους ενήλικες, θα αθροίζει μεταλλάξεις κάποιες από τις οποίες θα επιλέγονται και θα δημιουργούνται πιο μεταδοτικά στελέχη.

«Είδατε τώρα φτιάχτηκε το Δέλτα, μετά θα φτιαχτεί ένα άλλο. Άρα είμαστε σε έναν αγώνα ανάμεσα σε εμάς με τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία και στον ιό. Ποιος θα προλάβει πιο γρήγορα και πρέπει να προλάβουμε εμείς γιατί έχουμε τα εργαλεία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τρίτη δόση: Από το φθινόπωρο σε ειδικές κατηγορίες

Παράλληλα, μιλώντας στην ίδια εκπομπή για το ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου, σημείωσε ότι τα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά δείχνουν ότι οι άνω των 70 και 80 ετών χάνουν τα εξουδετερωτικά αντισώματα, ενώ επαναληπτική δόση φαίνεται πως θα χρειαστούν κατηγορίες ασθενών όπως ανοσοκατεσταλμένοι, με παχυσαρκία, κακοήθειες και άλλα.

Επίσης, η κ. Ψαλτοπούλου πρόσθεσε ότι αναμένονται παραπάνω δημοσιεύσεις και έγκριση από τους αρμόδιους φορείς «ώστε θεωρώ από το φθινόπωρο και σε ειδικές κατηγορίες να δίνεται αυτή η τρίτη δόση».