Τελευταία η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη οικονομικής ευημερίας

Τελευταία η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη οικονομικής ευημερίας

Στην τελευταία θέση του ευρωπαϊκού χάρτη για την καλύτερη οικονομική ευημερία για τους πολίτες, βρίσκεται η Ελλάδα ενώ στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Γερμανία και Αυστρία.

Η σουηδική εταιρεία Intrum, η οποία διεξάγει την ετήσια έρευνα για την οικονομική ευημερία των Ευρωπαίων, απηύθυνε ερωτήματα σε 24.004 καταναλωτές από 24 ευρωπαϊκές χώρες. Η έρευνα επικεντρωνόταν κυρίως στην ικανότητα των πολιτών να πληρώνουν έγκαιρα του λογαριασμούς τους, την προοπτική απαλλαγής τους από δάνεια, τη δυνατότητα αποταμίευσης και τον οικονομικό αναλφαβητισμό.

Η Γερμανία και η Δανία βελτίωσαν τη θέση τους σε σχέση με την αντίστοιχη έκθεση της περυσινής χρονιάς, ως προς την ικανότητα των νοικοκυριών να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους. Η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Εσθονία κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανεξαρτησία των νοικοκυριών τους από δάνεια και συνεπώς τη χαμηλότερη εξάρτησή τους από τα χρέη. Η Σουηδία και η Ελβετία κατέλαβαν τις υψηλότερες θέσεις σχετικά με τα ποσά που οι καταναλωτές μπορούν να αποταμιεύουν κάθε μήνα. Η Φινλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις σχετικά με τον βαθμό γνώσης χρηματοοικονομικών θεμάτων από τους ερωτηθέντες πολίτες τους.