Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 10:44

-A +A

Συμφωνία 5,3 δισ. δολαρίων από τη Visa για την εξαγορά της Plaid

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 10:44
Συμφωνία 5,3 δισ. δολαρίων από τη Visa για την εξαγορά της Plaid
-A +A

Ποσό που θα κυμανθεί στα 5,3 δισ. δολαρίων, θα δαπανήσει η Visa για την απόκτηση της Plaid. Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για έναν όμιλο που συνδέει fintech εταιρείες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών τους.

«Η Plaid είναι ηγέτης στον ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο fintech», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Visa, Άλ Κέλι. «Η απόκτηση, σε συνδυασμό με τις πολλές προσπάθειές μας που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, θα καταστήσει τη Visa πιο αποδοτική για τους καταναλωτές», συνέχισε.

Η απόκτηση της εταιρείας από τη Σίλικον Βάλεϊ, που υποστηρίζεται από τεχνολογικούς επενδυτές υψηλού προφίλ συμπεριλαμβανομένων των Mary Meeker και Andreessen Horowitz καθώς και της Goldman Sachs, έρχεται δύο χρόνια αφότου η αποτίμησή της έφτασε στα 2,65 δισ δολαρίων.

Για τη Visa αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει την τελευταία προσπάθειά της για περαιτέρω είσοδο προς τον ταχεία αναπτυσσόμενο τομέα fintech. Το 2017 απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στη σουηδική εταιρεία υπηρεσιών πληρωμών Klarna.

Η Plaid παρέχει το λεγόμενο λογισμικό «aggregator» που επιτρέπει σε εταιρείες fintech και άλλες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του πελάτη. Οι πελάτες της περιλαμβάνουν τις εφαρμογές οικονομικού σχεδιασμού Mint and Acorns και την εφαρμογή μεταφοράς χρημάτων Venmo.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα