Μ. Σαλβίνι προς Κομισιόν: Καμία αλλαγή στα σχέδια του προϋπολογισμού

Μ. Σαλβίνι προς Κομισιόν: Καμία αλλαγή στα σχέδια του προϋπολογισμού

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό δεν πρόκειται να αλλάξουν, την ίδια ώρα που ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία εξέφρασε την επιθυμία για εποικοδομητικές συνομιλίες με τους εταίρους της ΕΕ σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα προβλεπόμενα μέτρα του προϋπολογισμού θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία εξέφρασε την επιθυμία για εποικοδομητικές συνομιλίες με τους εταίρους της Ε.Ε σχετικά αναφορικά με το ζήτημα του προϋπολογισμού του 2019, με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε ανησυχίες για το θέμα. 

Μιλώντας κατά την διάρκεια κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο Τρία είπε ότι η στρατηγική που υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να περιορίσουν το δημόσιο χρέος δεν ήταν αποτελεσματική, προσθέτοντας ότι η Ιταλία πρέπει να κάνει περισσότερα για να τονώσει την ανάπτυξη και την απασχόληση. «Θα υπάρξει τώρα μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ευρώπη για να δείξει τους βάσιμους λόγους για τη στρατηγική ανάπτυξης αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Τρία.

Το σχέδιο προϋπολογισμού και η σύγκρουση με την ΕΕ έχει βαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οποίες ανησυχούν ότι η απόφαση της Ιταλίας για αύξηση του δανεισμού θα αποδειχθεί μη βιώσιμη.

 AP Photo