7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Frigoglass στη Ρουμανία - Πλήρως καλυμμένη η εταιρεία

Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Frigoglass στη Ρουμανία - Πλήρως καλυμμένη η εταιρεία

Μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο ψυγείων της Frigoglass στη Ρουμανία απείλησε να κατακάψει μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ψυγείων του ομίλου σε όλη την Ευρώπη, που μόλις «συνέρχεται» από τη μακροχρόνια κρίση στην οποία έχει περιέλθει εδώ και χρόνια. Είναι η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά μετά από αντίστοιχη στην Ινδία, που αποζημιώθηκε από ασφαλιστήρια συμβόλαια. Η φωτιά ξέσπασε σύμφωνα με ρουμανικά μέσα ενημέρωσης το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα της Κυριακής. Η εταιρεία δεν έχει κάνει γνωστή ούτε την έκταση της ζημιάς που υπέστη, ούτε την αξία της ασφαλισμένης περιουσίας της, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες λένε πως είναι πλήρως ασφαλισμένη και θα αποζημιωθεί για το σύνολο της ζημίας. 

Το εν λόγω εργοστάσιο είχε ξεκινήσει την παραγωγή κατασκευής επαγγελματικών ψυγείων από το 2014, αφότου η Frigoglass είχε κλείσει την αντίστοιχη μονάδα παραγωγής στην Τουρκία, και μέχρι σήμερα τροφοδοτούσε πολλές ευρωπαϊκές αγορές με συστήματα επαγγελματικής ψύξης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας μετέδιδαν πληροφορίες ότι η φωτιά που ξεκίνησε από αποθηκευτικούς χώρους, μεταδόθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών του εργοστασίου.

Δεδομένου ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα της Κυριακής σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία αποτίμησης των ζημιών που έχει υποστεί η παραγωγική μονάδα, ο εξοπλισμός και τα αποθέματα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η παραγωγική μονάδα της εταιρείας στη Ρουμανία είναι απόλυτα καλυμμένη από έναντι ζημιών από ασφαλιστικές εταιρείες, συνεπώς οι ζημιές είναι αντιμετωπίσιμες. Το 2014 μια μεγάλης έκτασης πυρκαγιά είχε προξενήσει επίσης μεγάλες ζημιές στη μονάδα παραγωγής της Ινδίας, η οποία ωστόσο αποζημιώθηκε από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της εισηγμένης εταιρείας.

Δείτε video από την πυρκαγιά