Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, 09:35

-A +A

Πρώτος με διαφορά ο Γ. Στασινός - Ιστορικό ποσοστό για τη ΔΚΜ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, 09:35
Πρώτος με διαφορά ο Γ. Στασινός - Ιστορικό ποσοστό για τη ΔΚΜ
-A +A

Πρώτη και με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε από τις κάλπες η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, με τον Γιώργο Στασινό να ανανεώνει τη θητεία του στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Η ΔΚΜ, μάλιστα, πέτυχε μάλιστα θεαματική αύξηση του ποσοστού της, καταγράφοντας ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά στην ιστορία του ΤΕΕ, και συγκεκριμένα το μεγαλύτερο, ιστορικά, ποσοστό οποιασδήποτε παράταξης από το 1990, με το ισχύον εκλογικό σύστημα.

Αναλυτικά, η ΔΚΜ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό συγκέντρωσε ποσοστό 39,66%, επιτυγχάνοντας αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, περίπου 12 ποσοστιαίων μονάδων, συγκριτικά με το 2016, που είχε λάβει 27,90%.

Παράληλλα, η ΔΚΜ σημείωσε θεαματικές διαφορές, με υπερδιπλάσια ως υπερτετραπλάσια υπεροχή εκλογικού ποσοστού, από την δεύτερη και τρίτη παράταξη, που ακολουθούν στην εκλογική κατάταξη, αφού η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ κατέγραψε ποσοστό 15,11% από 13,38% το 2016 με αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε η «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 9,20% από 7,31% το 2016, ως «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλίας Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι. 

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών (ΚΚΕ) κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7,53% έναντι 6,09% το 2016 σημειώνοντας επίσης σαφή αύξηση της δύναμης της.

Στην πέμπτη θέση του εκλογικού αποτελέσματος κατατάσσεται η ΔΕΣΜη (Δημοκρατική Επιμελητηριακή Συμμαχία Μηχανικών- ΕλΕΜ Περιφερειακή Συνεργασία Συνεργαζόμενο, με ποσοστό 6,04% , το οποίο είναι σαφώς μειωμένο από τα αντίστοιχα ποσοστά που είχαν συγκεντρώσει το 2016 οι παρατάξεις (ΕλΕΜ 5,81%) και Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών (2,71%) που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη παράταξη.

Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) με ποσοστό 4,71% είναι στην έκτη θέση. Η ΔΥΝΑ.ΜΗ - Ανασυγκρότηση Μηχανικών είναι στην έβδομη θέση με ποσοστό3,86%, η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών βρίσκεται στην όγδοη θέση με ποσοστό 3,77% και η παράταξη #block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Ανέργων Μηχανικών στην 9η θέση με ποσοστό 3,05%. Ακόμη 11 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι έχουν λάβει μικρότερα ποσοστά.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μηχανικούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία», δήλωσε μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων ο επανεκλεγείς Γ. Στασινός, τονίζοντας ότι «η υψηλή συμμετοχή των μηχανικών στις εκλογικές διαδικασίες, η ψήφος τους και η προτίμησή τους, αποτελούν δικαίωση για τις επιλογές που κάναμε τα τελευταία χρόνια στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού». 

Δεσμεύθηκε ακόμη να συνεχίσει η ΔΚΜ «με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για όσα χρειάζεται η χώρα τα επόμενα χρόνια. Με νέες υπηρεσίες για τους μηχανικούς. Με εργαλεία και αλλαγές που έχει ανάγκη η οικονομία, η κοινωνία, οι πολίτες», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα:

- ΝΔ για εκλογές ΤΕΕ: Η νίκη ενδυναμώνει την κυβερνητική προσπάθεια για ανάκαμψη της χώρας

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα